"Cand stii cum este sa fii impreuna cu tine insuti, nu mai e atat de dificil sa fii impreuna cu celalalt."~Paul Ferrini~
Ne dedicam activitatea pentru a-i sustine pe toti membrii unei familii sa-si intareasca relatiile, sa gaseasca solutii la probleme si sa fie mai multumiti cu viata lor.

Dezvoltarea personala - modalitate de armonizare a rolurilor din viata ta :

Autocunoastere ~ Cine esti tu in viata de zi cu zi ?


Intreaba-te: Care sunt responsabilitatile mele in prezent? Pentru ce trebuie sa dau socoteala in viata mea? Ce fac in timpul zilei? Dar la sfarsit de saptamana? Cum as numi rolul pe care-l interpretez cand desfasor fiecare din aceste activitati?

Iata cateva exemple de roluri pe care pot sa le joc pe scena vietii mele: pot fi parinte, coleg, iubit, fiu sau fiica, sot sau sotie, bucatar, stapan al casei, sofer, director, gospodina, pot fi prieten sau cel mai bun prieten, membru al familiei, agent de vanzari, contabil sau proiectant, pot fi cel mai mare sustinator al meu sau cel mai intransigent judecator, ....

Ce roluri joc in viata mea? Sunt prea multe, prea putine, ce emotii le asociez, cum le fac fata ...? Exista roluri pe care mi le-as dori dar nu le am? Exista situatii in care nu eu joc un rol ci rolul ma joaca pe mine ...?! Cat de multumit sunt cu rolurile mele?

Abordarea vietii din perspectiva rolurilor ofera un mod practic de a integra diversele domenii ale vietii de zi cu zi si te ajuta sa gasesti raspuns la intrebarea: Cine sunt eu?


Ganditi-va la rolurile pe care le jucati in prezent, la cele care credeti ca au nevoie de mai multa atentie din partea voastra si la cele pe care doriti sa le adaugati in viata voastra. Asociati-le valorile voastre personale. Acest lucru va poate ajuta sa va analizati viata, sa va orientati si proiectati viitorul dand vietii voastre un inteles mai profund decat acela de "supravietuire". Meditati asupra fiecarui rol punandu-va intrebari precum:

  • * In rol de partener/a imi doresc oare sa primesc mai mult sau sa ofer mai mult?
  • * Ce as vrea sa schimb la rolul meu de sotie/sot, oare as putea sa ofer mai multa apreciere si sa ma plang mai putin?
  • * Ca sot/sotie, as putea sa fiu mai atent la nevoile sotiei/sotului?
  • * Cum sunt eu cand stau de vorba cu copilul meu, mai ales ii pun intrebari sau mai degraba ascult ce are el de spus?
  • * Ca prieten, pot/vreau sa fiu mai sincer si mai dispus sa-i ajut pe prietenii mei, sa le arat ceea ce simt?
  • * Imi doresc sa petrec mai mult timp cu fiecare membru al familiei mele, multumindu-le si laudandu-i pentru ceea ce sunt ei sau prefer sa le tot dau sfaturi din inepuizabila mea intelepciune?

E important sa va cunoasteti rolurile si sa vi le asumati. Tineti minte ca cel mai important rol pe care trebuie sa il jucati este acela care are in vedere grija fata de propria persoana. Este esential sa investiti in voi, pentru a fi mai puternici si mai plini de viata - pentru a putea ramane in centrul vietii voastre!