"Cand stii cum este sa fii impreuna cu tine insuti, nu mai e atat de dificil sa fii impreuna cu celalalt."~Paul Ferrini~
Ne dedicam activitatea pentru a-i sustine pe toti membrii unei familii sa-si intareasca relatiile, sa gaseasca solutii la probleme si sa fie mai multumiti cu viata lor.

Activitati de dezvoltare socio-emotionala la copii


Psiholog copii Cluj-Napoca
Copilaria este perioada in care se pun temeliile viitorului adult. Acum incepe formarea personalitatii, copilul invata sa faca alegeri, sa se descurce cu propriile trairi, sa relationeze cu ceilalti si sa se adapeze la viata scolara.


In aceasta perioada este important sa invete sa constientizeze ce ii place, ce i se potriveste, cum sa inteleaga si sa raspunda la reactiile emotionale ale lui si ale celor din jurul sau si cum sa respecte un program de invatare.De modul in care decurge aceasta etapa va depinde adaptarea lui la provocarile adolescentei.

Activitatile noastre urmaresc dezvoltarea socio-emotionala a copiilor, pe categorii de varsta, pe teme privind:

  • * O mai buna adaptare la cerintele scolii
  • * Relatii armonioase cu parintii, fratii si prietenii
  • * Gestionarea starilor emotionale de frica, furie, tristete, vinovatie, neincredere
  • * Dezvoltarea unor deprinderi si abilitati de raspuns adecvat la reactiile comportamentale si emotionale ale celor din jur
  • * Cresterea stimei de sine si a increderii in resursele proprii


Tehnicile de lucru vor tine cont de varsta participantilor si de preocuparile acestora. Vor fi folosite tehnici de desen, modelaj, psihodrama pentru copii, povestiri terapeutice si discutii libere pe anumite subiecte, construirea de povesti, jocuri de miscare, colajul si metafora terapeutica.

Consilierea sau terapia individuala pentru copii este de asemenea, disponibila. La cerere organizam ateliere in scoli/institutii - pentru grupuri de copii, pe teme de interes pentru acestia, identice sau diferite fata de cele precizate aici.

Procedura de inscriere: Initierea grupelor de dezvoltare/psihoeducatie de grup va fi anuntata pe site la rubrica Evenimente. La aceeasi rubrica vor fi afisate informatii legate de data inceperii grupurilor, numarul locurilor disponibile, numarul sedintelor, durata unei sedinte, frecventa sedintelor, obiectivele, temele ce vor fi abordate, locatia la care se vor desfasura intalnirile, precum si tariful/participant/sedinta sau tariful/program.