"Cand stii cum este sa fii impreuna cu tine insuti, nu mai e atat de dificil sa fii impreuna cu celalalt."~Paul Ferrini~
Ne dedicam activitatea pentru a-i sustine pe toti membrii unei familii sa-si intareasca relatiile, sa gaseasca solutii la probleme si sa fie mai multumiti cu viata lor.

Consiliere pentru parinti

Psihologul familiei tale in Cluj-Napoca

Sa cresti o fiinta umana poate fi o sarcina coplesitoare. Pentru a creste sanatos, copilul are nevoie zi de zi de un nivel semnificativ de atentie si ingrijire si asta timp de vreo douazeci de ani. Pare cel putin descurajant, nu-i asa? Si totusi, ca parinte tu stii ca ceea ce spui si faci in timpul celor doua decenii in care cresti un copil, conteaza cu adevarat!

Desi isi doresc si spera ca impactul lor asupra copiilor sa fie unul pozitiv, parintii nu au intotdeauna toate raspunsurile. Ei au limite si e normal sa fie asa. Uneori, propriile lor experiente din copilarie i-au lasat cu modele deficitare de parinti; alteori, problemele lor de serviciu, de sanatate fizica sau emotionala le poate face mai dificila sarcina de parinte. Sunt multe situatii in care, parintii se confrunta cu probleme pe care pur si simplu nu stiu cum sa le gestioneze: un copil care refuza sa mearga la gradinita sau la scoala, un copil timid si incapabil de a-si face prieteni, un copil cu frici care refuza sa stea fara parinti, un copil agresiv sau dimpotriva, victima a agresiunii, un fiu sau o fiica care fumeaza, consuma alcool sau droguri, vrea sa renunte la scoala...


Activitatile noastre pot ajuta in multe feluri. Organizam ateliere tematice pentru probleme cu care parintii se confrunta in mod ocazional sau in anumite etape de dezvoltare ale copilului, in care oferim informatii, indrumare si/sau strategii de rezolvare a situatiilor dificile. Lucram pe teme care privesc toate problemele legate de copii, de la gradinita la adolescenta, oferind parintilor un cadru in care sa-si exprime ingrijorarea, sa vada ca ceea ce traiesc ei li se intampla si altora (prin urmare, este un lucru firesc), un cadru in care gasesc intelegere si raspunsuri.

Prin participarea la cursurile de dezvoltare a abilitatilor de parinte poti reduce stresul si ingrijorarea care te framanta si poti crea schimbari pozitive in viata ta si a familiei tale. Vei incepe sa vezi ce anume nu functioneaza si cum modelul pe care il aplici iti influenteaza relatiile, dispozitia si eficienta. Vei putea sa te descoperi pe tine mai sanatos si fericit in mijlocul familiei tale!

Consilierea sau terapia individuala pentru parinti este de asemenea, disponibila. La cerere, organizam ateliere in gradinite, scoli, institutii - pentru grupuri de parinti, pe teme de interes pentru acestia.

Procedura de inscriere: Organizarea atelierelor va fi anuntata pe site la rubrica Evenimente. La aceeasi rubrica vor fi afisate informatii legate de data inceperii grupurilor, numarul locurilor disponibile, numarul sedintelor, durata unei sedinte, frecventa sedintelor, obiectivele, temele ce vor fi abordate, locatia la care se vor desfasura intalnirile, precum si tariful/participant/sedinta sau tariful/program.